Supergott! Vegansk kladdkaka och fylld avokado m. lite fusk :)

Ja det har varit en härlig påskhelg som bjudit på både sol, kyla och en massa god mat.

Idag vill jag dela med mig av två recept som jag mumsat på i helgen (ja inte själva recepten då för det skulle bli jättekonstigt). Fylld avokado och glutenfri chokladkladdkaka.

 

 

I det första receptet spelar avocadon förstafiolen :)

 Fylld avocado

 Bestäm själv hur många avokado du vill ha ex 4st

CrémeFraiche (jag använde laktosfri men det finns även växtbaserad ex. iMat Fraiche från Oatly)

majonäs (finns veganmajonäs att köpa ex. Astrid och Aporna, den är ägg-gluten -och sojafri)

citron (garanterat vegansk)

salt

peppar

räkor (kan uteslutas om man hatar räkor eller inte vill fuska)

 

Gör så här (om du vill)

Gröp ur avocadon, lägg godset i en skål, spara skalen

Klicka ner créme fraichen i bunken tillsammans majonäsen.

Mosa alltihop och blanda.

Dela en citron och pressa ur några droppar efter smak och tycke, prova dig fram.

För att slippa små irriterande kärnor pressa genom en liten sil.

Smaka av med salt och peppar.

När allt är blandat och ser geggigt och härligt ut läggs det upp i de sparade skalen.

Toppa med räkor (om man vill fuska lite) eller något annat ex en dill kvist, hackad gurka, röd paprika som en liten färgklick. Kör på och testa!

Klart för hungriga magar och glupska munnar att gå loss på denna läckerbit.

 
 
 

Gluten-ägg-och mjölkfri (vegansk) chokladkladdkaka (receptet är hämtat från Markatta)https://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/vegansk-kladdkaka-gluten-gg-och-mjolkfri/

 Finns det ngt så vanligt men så gott som kladdkaka. Tror att det är den vanligaste efterrätten efter glass när man är bjuden på middag eller när man själv bjuder. Så varför ändra på ett vinnande koncept. Denna superba, smakrika, fylliga kaka kan bli en favorit.

Nu kör vi!

 3 dl glutenfri mjölmix (jag köpte färdig, svindyrt! snåljåpen i mig fick hjärtsnörp, ska göra eget nästa gång.)

125 mjölkfritt margarin (jag använde vanligt margarin)

2 dl rårörsocker

1,5 pkt sojagrädde á 250g (blir alltså 1,25 dl som ska ner i bunken)

1,25 dl kakao

1 tsk vaniljpulver (dyrt men värt varenda öre!)

50g mjölkfri choklad ex. Plamil 87% ( Jag hade bara Marabou Premium mint hemma så jag använde den. När jag läste på förpackningen stod det att det var skummjölspulver och annat mjölkrelaterat, så använd inte den om du inte vill ha mjölk med i kakan!) Nästa gång tar jag inte den. Lite sent nu :)

2 msk ljus sirap

1 tsk bakpulver

En nypa salt ( jag tog en rejäl nypa, använde havssalt, för jag gillar saltsmaken tillsammans med chokladen)

En banan (som mosas)

Kokosolja att smörja formen med.

 Gör så här:

 På med ugnen 175 grader!

Tag fram en snygg bunke tjoffa ner alla torra indrigienser i bunken (mjölmix,rörsocker,kakao,bakpulver,vaniljpulver,salt) 

Smält margarinet, ner med grädden och sirap

Blanda sedan ner det i mjölblandningen.

Glöm inte bananen! Mosa den och blanda ner med det andra till en smet.

Häll ner i formen.

Om man vill kan man strössla lite extra choklad uppe på tårtan för en mumsig finish :)

In med kakan i mitten i ugnen i 20 min.

Ät och njut! Komplettera med sojavispgrädde och bär!

Hepp!

Kommentera här: