Katastrof våfflor!
Att experimentera med smaker i matlagning är roligt men ibland är det bara inte läge. Lite som idag när jag skulle blanda två recept på vofflor. Glad i hågen satte jag i gång att testa. Min första tanke var att inte ha vetemjäl eftersom jag lätt blir "baffig" i magen alltså lätt känner mig proppmätt och däst när jag äter ngt med vetemjöl. Med min kära mage i tankarna skred jag till verket.
Att blanda olika mjölsorter är kanske ingen nyhet så jag tänkte att det ska nog gå här med. Sagt och gjort, med förväntan i blicken riktade jag in mig på mandelmjöl och bovetemjöl, blandade dessa och slängde i bakpulver och rapsolja. Detta enligt de två recepten som jag frejdigt blandade efter eget huvud. (det är lite så jag jobbar, improvisation). På med våffelgärnet, and here we go! Panik! Smeten fastnar i våffelgärnet och drömmen om de perfekta vofflorna såg ut att gå upp i rök. Det blev till att skrapa,skrapa,skrapa med en smörkniv i trä ( vill ju inte göra det hela än värre coh sabba hela v-järnet just på våffeldagen). Skam den som ger sig! När jag med stor möda fått järnet rent så kom jag på den briljanta idén att lägga till vetemjöl i smeten. Tjoho! Nu gick det bättre! Jag tror att det kan vara bra att kanske ha lite vetemjöl med. Binder ihop smeten. Så nu kunde jag med glädje i hjärtat grädda mina våfflor. Dom blev frasiga och supergoda.
Eftrsom jag hade en blandning av sojamjölk och mandelmjölk istället för vanlig mjölk blev det en lite sötaktig smak men det var bara gott. Till detta hade jag sojagrädde som jag vispade, smakade precis som marängsmet. Galet gott!
OBS! Låt våfflorna vara i järnet ett tag så de blir riktigt härligt bruna och frasiga.
Recepet på katastrofvåfflor som blev goda ca 8st
1dl mandelmjöl
1dl bovetemjöl
1,5dl vetemjöl
1dl sojamjölk (jag tog det jag hade hemma)
3dl mandeldryck (samma här, ta det du har i stället för mjölk)
1dl rapsolja (istället för smör/margarin)
Blanda ihop de torra indregienserna, häll på vätskan och oljan. Rör till en slät snygg smet. Häll på med ett decilitermått (om du vill). Tyckte det var bra.
När våfflorna är klara lägger du upp dom på ett fat och tar en själv innan alla andra kommer och länsar fatet. Glöm inte sojagrädden och agavesirapen (och sylt för den som älskar det)
Lycka till!





Jag tycker vegetariansk mat är så god,så det ska bli kul att se vad du tycker och vilka recept du testar.