Tzay på er!
Äntligen kom solen! Även om värmen inte riktigt har tagit fart så känner jag mig uppmuntrad av att solen tittar fram och ger mig ny kraft med sina strålar. Härligt!
Denna valborgmässoafton påminner mig om en valborg för några år sedan då jag fick ett av mina fruktansvärda magknip som nästan tog mig in på akuten men jag lyckades för egen maskin massera bort det och fick hjälp av en skön värmekudde som lugnade magen. Att slippa dessa knip är så skönt, går nästan inte att förklara. Den vegetariska kosten har verligen gjort under för min hårt prövade mage.
Detta för mig vidare till vad jag ska presentera för er i dag: TZAY! Passar både vaganer och vegetarianer!
Jag fick ett tips att prova Tzay och har nu gjort det. Det är en soyabaserad produkt och jag länkar deras sida här så ni kan läsa vidare om dete http://www.tzay.se
Till denna rätt använde jag Tzay happy soy skewers. Detta är bitar som sitter spett, som ett grillspett. De är smaksatta med chili och ingefära. Enligt mig supergoda!
Då kör vi!
Tzay spett med grönsakskokt hel bulgur.
4 p hel bulgur (Druvan) (se tillagning enligt anvisning på paketet)
1 st gulbeta
1 st paprika
0,5 st succini
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
rapsolja att steka i.
1 st grönsaksbuljong
1 pkt Tzay Happy Soy Skrewers
Gör så här:
Dela grönskaerna i små bitar.
Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med bulgur en stund.
Häll på vatten,smula i grönsagsbulongen, koka upp. Rör om försiktigt så buljongen löses upp.
Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
(Om allt vatten inte har absorberat kan man bara försiktigt hälla av det överflödiga vattnet.)
Rör försiktigt om i grytan och låt stå med locket på några min.
Tillaga Tzay spetten enligt anvisning på paketet.
Smaklig måltid och en skön Valborg önskar jag er!




