Tofupremiär

Ibland kan jag tänka att jag skulle upptäckt detta med vegetarisk mat för längesedan. Att jag kunde besparat min mage och mig själv så mycket besvär. Men det är lätt att vara efterklok. I min resa genom den vegetariska kosten har jag nu kommit till Tofu. Ha sneglat ditåt ibland men i ärlighetens namn har tofuförpackningarna inte sett så inbjudande ut. Som blöta stenar bara lite mjukare. Men nu har jag alltså skärpt till mig och provat.  
 
Det är lite förberedelser som kräver lite tid, kan vara bra att veta.
 
Så här gjorde jag:
 
Tofu (Kung markatta) 270g
2 morötter eller vd man gillar för grönsaker
sesamfrön
ris
 
Marinad
1,5 msk Ingefära (finhackad) 
2 vilöksklyftor (skurna i bitar)
1 msk kinesisk soja
2 msk agavesirap
2 msk risvinäger
 
Lägg tofun i frysen över natten. Ta sedan ut den och låt den tina helt, drygt 3 tim. Pressa ut allt vatten, blir lättare för tofun att absorbera marinaden och på så vis få mer smak...och det vill vi ju. Skär den i bitar (som på bilden)
Blanda marinaden, i med tofun och låt den gojsa till sig minst 4 timmar eller ännu bättre...över natten mmm! (Om du, som jag, använder kinesisk soja blir tofun ganska mörk i färgen. I det recept jag hittade använde dom tamarisoja eller nama shoyu. Jag känner inte till dessa två men tror att de inte färgar tofun så mycket som kinesik soja gör.)
Skär sedan morötterna i tunna stavar, fräs i pannan ett tag, sedan ner mmed tofun, banda och stek ett tag. Klart!
servera med ris.
 
Smaklig måltid
http://www.veganstyle.se/?p=878
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: